FİDAN HAKKINDA;
TOZLAYICISI
Kendine verimlidir.
GÜBRELEME
Meyve ağacını gübrelerken verilecek olan gübreyi ağaçın taç iz düşümlerine atılmalıdır.belirli dönemlerde toprağı organik maddece zenginleştirmek için toprak düzenliyci ,organik gübre ve diğer organik gübreler tamamen yanmiş gübreler kullanılmalidir.
İKLİM
Ayva için en iyi iklim ılıman deniz iklimidir. Genellikle serin yerlerde meyve kalitesi düşer. Soğuklara elma ve armuttan daha az dayanıklıdır. Fakat İç Anadolu’da ilkbahar donlarından zarar görmez. Çünkü çiçeklenme özelliği dolayısıyla geç çiçek açar. Çok rüzgârlı yerlerde ayva bahçesi kurulması tavsiye edilmez.
TOPRAK İSTEKLERİ
Ayva en iyi olarak kumlu, tınlı orta derecede nemli topraklarda yetişir. Çok ağır ve kireçli olmamak kaydıyla hemen her toprakta yetişebilir. Özellikle toprakta kireç miktarı çok fazla olmamalıdır.
DİKİM
BUDAMA
Ağaçlara uygulanan şekil budaması, ağırlıklı olarak ilk 5-7 yılda yapılır. Daha sonraki budamalar ise şeklin korunmasına ve verime yöneliktir. Yıllık sürgünler üzerinde şiddetli bir kesim yapılmamalıdır. Verim budaması düzenli olarak her yıl mutlaka ağacın gelişme kuvvetine göre yapılmalıdır. Ağaçların fizyolojik dengesi için genellikle genç ağaçlar hafif, yaşlı ağaçlar ise biraz daha sert budanır.
DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN WHATSAP HATTINA ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ
WHATSAP HATTI : 0544 535 68 31
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.